fbpx
Programare
Programare
Programare

Stenoza Arterei Carotide

Unul dintre factorii care favorizeaza AVC – Accidentul vascular Cerebral este stenoza arterei carotide. Accidentul vascular cerebral se numara printre cele mai raspandite cauze ale mortii la nivel mondial. Pe langa decesele cauzate de AVC, acesta lasa urme grave precum paralizia sau orbirea asupra pacientilor. Studiile arata ca peste 10% din accidentele vasculare cerebrale sunt cauzate de stenoza arterei carotide.

Astfel, investigarea imagistica (Angio CT carotide) se arata utila pentru preventia complicatiilor de acest tip. Scanarea computerizata a carotidei ofera o modalitate precisa privind evaluarea stenozei, dar si a efectelor pe care le are asupra creierului, raportat la gradul ei de evolutie. Procedura este 100% precisa, fiind realizata prin intermediul aparaturii de imagistica de ultima generatie, si interpretata de un specialist in domeniu.

Stenoza arterei carotide se manifesta atunci cand vasele de sange care transporta sangele catre creier sunt infundate cu depuneri de grasimi. Avand loc un astfel de blocaj, accidentul vascular cerebral este favorizat – sangele catre creier fiind redus sau intrerupt. Celulele creierului, odata private de oxigen, incep sa moara in decursul a catorva minute.

Prin identificarea stenozei arterelor carotide din timp, inainte ca aceasta sa priveze creierul de sange, investigatia imagistica poate salva vieti. Desigur ca ulterior identificarii stenozei carotidiene este necesara schimbarea stilului de viata, administrarea de medicamente sau chiar interventia chirurgicala.

In stadiile incipiente, stenoza arterelor carotide este, de cele mai multe ori, asimptomatica. Intr-o faza mai avansata a afectiunii, pacientul poate suferi AVC sau un atac ischemic tranzitoriu. Iata semnele care indica un AVC sau atac ischemic tranzitoriu:

   - durere de cap brusca si severa

   - dezechilibru subit

   - incetosarea vederii subite

   - dificultati de vorbire

   - amorteala fetei sau a membrelor

In cazul in care aveti nevoie de efectuarea unei investigatii Angio CT carotide, aceasta poate fi efectuata in cadrul clinicii OneLife. Pentru programari sau informatii, sunati la numarul 031 9984 sau parcurgeti continutul website-ului in zona de preturi si programari online.

2018 All Rights Reserved. Designed & Developed by AdvertMinds