Programare
Programare
  • 031 9984
  • Str. Zarii Nr. 12
  • Luni-Vineri: 08:00 - 00:00 | S: 8:00 - 20:00
Programare

RMN efectuat in zona genunchiului – indicatii

RMN-ul este una dintre procedurile care a intrat in obisnuinta activitatii medicilor, descoperind numeroase afectiuni. Potrivit specialistilor, sportivii sunt cei mai predispusi accidentarilor din cauza miscarilor complexe la care este supusa articulatia genunchiului.

Specialistii afirma ca cele mai solicitate examinari prin IRM sunt cele ale articulatiei genunchiului. Majoritatea pacientilor care prezinta simptome dureroase persistente in zona genunchiului sunt supusi unui examen RMN. Exista anumite structuri care sunt afectate in zona genunchiului, in functie de miscarile extreme sau de traumatismele care au produs anumite leziuni. Investigatiile RMN sunt proceduri medicale care au la baza magnetismul, radiofrecventa si folosesc un computer pentru a crea imagini de inalta rezolutie si in diverse planuri ale tuturor organelor sau structurilor interne, fara a utiliza radiatii ionizante.

Cand este recomandata realizarea unui RMN la genunchi?

  • in cazul durerilor de genunchi care nu pot fi explicate printr-un simplu diagnostic clinic;
  • cand apare o artrita sau o  infectie;
  • atunci cand o radiografie este neconcludenta, de exemplu in cazul fracturilor osoase;
  • cand este observat cu usurinta cartilajul distrus sau sunt evidentiate cu usurinta  ligamentele si tendoanele;

In articulatia genunchiului exista anumite elemente care sunt lezate in traumatisme. Scopul examenului RMN consta in evaluarea aspectului articulatiei genunchiului, tinand cont de simptomul indicat.

Prin examenul RMN pot fi vizualizate fracturi care nu pot fi descoperite prin alt tip de examinare radiologica. Indicatiile RMN sunt diverse, de la patologia traumatica, pana la cea tumorala, iar informatiile obtinute in urma examinarii sunt foarte utile pentru stabilirea unui diagnostic corect si a unei terapii adecvate.

Cu ajutorul examinarii de tip RMN, pot fi vizualizate cu usurinta cartilaje de acoperire a suprafetelor articulare, ligamentele incrucisate, meniscurile, muschii si tendoanele genunchiului. In toate aceste cazuri, RMN-ul sau Imagistica prin Rezonanta poate oferi diagnosticul potrivit si detaliat al acestor tipuri de afectiuni.

Imagistica prin Rezonanta Magnetica nucleara (IRM sau RMN) este efectuata la sugestia medicului specialist pentru ca aceasta metoda ii ofera detalii referitoare la imagini ale tesuturilor moi din organism, dar si ale oaselor.

2018 All Rights Reserved. Designed & Developed by AdvertMinds