fbpx
Programare
Programare
Programare

Examinarea RMN doare?

Indiferent daca examinarea RMN este totala sau partiala (localizata), nu veti simti niciun fel de durere pe toata durata procedurii. 
Principala conditie impusa pentru ca rezultatele sa fie cat mai exacte cu putinta este aceea de a ramane nemiscat in timpul scanarii cu rezonanta magnetica nucleara. 
In cazul unui examen RMN cu substanta de contrast, substanta de contrast va fi administrata intravenos, printr-o injectie efectuata, de cele mai multe ori, la nivelul plicii cotului. 
Pe durata investigatiei RMN, vor fi emise zgomote cu o anumita ritmicitate, iar daca acestea vor induce disconfort pacientului, exista casti antifonice care anuleaza orice neplacere. 
 
Am sau n-am nevoie de de substanta de contrast?
 
Decizia de a va fi administrata substanta de contrast in timpul investigatiei RMN este direct influentata de patologia fiecarui pacient si se ia impreuna cu medicul radiolog. Specialistul imagist va determina daca este necesara administrarea substantei de contrast pentru a vizualiza in profunzime, printr-un contrast sporit al vaselor de sange si al organelor.
Injectarea substantei de contrast nu trebuie sa fie dureroasa, dar se va resimti presiunea substantei sub piele, senzatie absolut normala.
 
Este nevoie sa prezint alte informatii sau documente inainte de RMN?
 
Da, atunci cand va prezentati in vederea efectuarii unei investigatii RMN sunt necesare urmatoarele:
  • Trimiterea de la medicul specialist
  • Lista medicamentelor pe care le administrati 
  • Analizele de sange (mai ales in cazul investigatiilor functiei renale: uree si creatinina)
  • Rezultatele altor investigatii anterioare (examene RMN sau CT, radiografii sau ecografii)
 
Pentru programari sau informatii, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 031 9984, sa completati formularul de programare online https://clinicaonelife.ro/#programare , sau sa ne scrieti pe chat-ul online. Un reprezentant al clinicii va va raspunde in cel mai scurt timp cu putinta.

2018 All Rights Reserved. Designed & Developed by AdvertMinds