Programare
Programare
  • 031 9984
  • Str. Zarii Nr. 12
  • Luni-Vineri: 08:00 - 00:00 | S: 8:00 - 20:00
Programare

Cum sa-ti protejezi articulatiile?

 

Sanatatea articulatiilor este asigurata de o viata activa si echilibrata, alaturi de o alimentatie corespunzatoare. Articulatiile pot fi, in primul rand, protejate prin dezvoltarea masei musculare, intrucat muschii sunt aceia care sustin si protejeaza articulatiile. Masa musculara poate fi dezvoltata prin exercitii fizice constante, initial executate cu ajutorul greutatii propriului corp si ulterior, prin adaugarea de greutati.

 

 

Importanta majora trebuie acordata etapei de incalzire inainte de antrenament, de cele mai multe ori ignorata de majoritatea persoanelor. Incalzirea muschilor si articulatiilor inainte, precum si intinderea/stretching-ul de dupa activitatea sportiva sunt vitale pentru mentinerea articulatiilor sanatoase.

 

Desigur ca este recomandat sa solicitati sfatul medicului ori de cate ori simtiti durere sau discomfort, pentru a va asigura ca exercitiile pe care le executati sunt potrivite pentru dumneavoastra, sau ca miscarile sunt realizate corect, fara a va pune in pericol membrele sau spatele. 

 

Articulatiile pot fi protejate si cu ajutorul unor suplimente atent alese, menite sa mentina elasticitatea si mobilitatea acestora. Se recomanda administrarea de suplimente cu un continut de colagen, acid hialuronic, glucozamina sau acizi grasi Omega3. 

 

Daca va confruntati cu dureri articulare, mai ales in zona genunchilor si a soldurilor, va recomandam sa efectuati activitati sportive , dar care au un impact mai scazut asupra articulatiilor afectate: inot, yoga, mersul pe jos sau mersul pe bicicleta (pe teren plat). 

 

Centrul OneLife ofera servicii complexe de radiodiagnostic si imagistica medicala incluzand: RMN si Tomografie Computerizata. Programarile se fac telefonic sau online. In cazuri urgente, obtinerea interpretarii rezultatului in 2 pana la maxim 24 de ore lucratoare de la efectuarea procedurii este posibila contra cost. 

  • Share this post

Articolul anterior UroCT
Articolul urmator Scolioza

2018 All Rights Reserved. Designed & Developed by AdvertMinds