fbpx
Programare
Programare
Programare

Ce poate semnala un RMN la gat?

Examinarea de tip RMN sau IRM – prin rezonanta magnetica nucleara reprezinta o metoda non-invaziva de analiza a tesuturilor moi si a organelor, avand loc prin scanarea corpului uman. Acest tip de examinare nu expune pacientul la radiatii si permite examinarea cu o deosebita acuratete.

In cazul unei investigatii RMN la gat, pot fi semnalate leziuni sau afectiuni la nivelul faringelui, laringelui, esofagului, ale glandei tiroide sau ale glandelor submandibulare.

Cu o acuratete aproape de 100%, RMN-ul efectuat in zona gatului depisteaza formatiunile tumorale, asadar rata de precizie a diagnosticului este aproape maxima. Spre deosebire de investigatiile prin computer tomograf, RMN-ul nu este o procedura iradianta intrucat in procesul de scanare a corpului uman nu sunt utilizate razele X.

Cu ajutorul RMN-ului toate structurile de la nivelul gatului pot fi examinate cu succes si pacientul primeste in timp extrem de scurt un diagnostic precis. Acest aspect vizeaza cu precadere diagnosticarea cancerului, dar si monitorizarea unor eventuale recidive.

Fiind o investigatie de finite, RMN-ul la gat ofera clarificari in privinta diagnosticului dar si a tipurilor de tratament optime si mai ales a interventiilor chirurgicale.

In functie de recomandarile specialistului, RMN-ul poate fi efectuat nativ, adica fara substanta de contrasti, sau cu administrarea in prealabil a substantei de contrast. In orice caz, procedura este complet non-invaziva si nedureroasa.

Daca doriti sa va programati in vederea unei investigatii RMN sau CT, va invitam sa va programati online sau telefonic. Intelegem urgenta si nevoia pacientului de a identifica in cel mai scurt timp problemele de sanatate cu care se confrunta, de aceea punem la dispozitie si sistemul de livrare a rezultatelor in regim de urgenta (intre 2 si 24 de ore), contra cost.

2018 All Rights Reserved. Designed & Developed by AdvertMinds