fbpx
Programare
Programare
Programare

Ce este si cand se recomanda spectroscopia RMN?

Spectroscopia este un examen efectual cu ajutorul rezonantei magnetice nucleare care are rolul de a masura parametrii biochimici din interiorul tesuturilor, cu precadere la nivel cerebral. Spre deosebire de testul imagistic RMN, spectroscopia utilizeaza o serie de teste extra menite sa analizeze metabolismul si structura tesuturilor din punct de vedere biochimic. Aceste teste extra solicitate de spectroscopie poarta denumirea de secvente si pot fi procesate si interpretate doar de imagisti cu expertiza in domeniu.

Cand se recomanda Spectroscopia

Spectroscopia este utilizata in vederea depistarii si analizei tumorilor cerebrale. Spre deosebire de investigatia de RMN cerebral, in cadrul careia se localizeaza anatomic tumoarea, spectroscopia cerebrala poate determina nu doar localizarea, ci si tipul si gradul de agresivitate al tumorii.

Totodata, spectroscopia la cap ofera informatii utile in cazul modificarilor metabolice in cazul afectiunilor neurologice precum:

    - boli neurodegenerative

    - epilepsie

    - AVC

    - tumori cerebrale

    - infectii sau inflamatii

Iata cateva afectiuni care pot fi depistate cu ajutorul spectroscopiei craniere:

Infectia poate fi depistata prin intermediul acestei proceduri prin identificarea unui grad crescut de alanina, acetat si lactat, in timp ce NAA este absent.

Necroza postradiere poate fi identificata prin spectroscopie depistandu-se modificarile specifice recurentei tumorii (colina creste) si cele datorate tratamentului cu radioterapie (colina, NAA si creatinina sunt scazute).

Spectroscopia este utilizata si in cazul evaluarii sanului si a prostatei.

In cadrul clinicii OneLife pot fi efectuate proceduri de spectroscopie de rezonanta magnetica cu aparatura de ultima generatie – Magnetom Essenza, produs de Siemens.

Pentru programare aveti posibilitatea fie sa ne contactati telefonic la 031 9984 sau sa va programati online, prin completarea formularului de programare: https://clinicaonelife.ro/#programare. In urma completarii formularului de programare online veti fi contactat in cel mai scurt timp e un reprezentant al clinicii pentru confirmare.

2018 All Rights Reserved. Designed & Developed by AdvertMinds