Programare
Programare
  • 031 9984
  • Str. Zarii Nr. 12
  • Luni-Vineri: 08:00 - 00:00 | S: 8:00 - 20:00
Programare

Boala fara certitudini – Cancerul

Sau despre cum am invatat, in urma cu doi ani, ca viata se poate schimba in orice clipa. Cuvintele de mai jos vor fi in semn de multumire pentru toti cei care m-au ajutat ca astazi sa traiesc.

Sunt Catalina, am 40 de ani si o viata aproape normala. O sa incep prin a va spune cum s-a intamplat totul si de ce vorbesc despre o viata in parametrii aproape ideali. Acum doua primaveri, ma simteam foarte rau. Prima data, au fost simple ameteli (verificasem daca eram insarcinata, testul a fost negativ), dupa am inceput sa am dureri in piept si dificultati la respiratie. Le-am pus pe seama oboselii si, la un moment dat, am zis ca sunt racita. Nici asta nu a fost. La cateva luni, in care am ezitat sa merg la medic, am inceput sa tusesc din ce in ce mai rau, pana cand, intr-o seara, tusea a fost insotita de sange. Atunci, am stiut ca nu mai pot sta asa. Ziua urmatoare ma gasea la medicul de familie pentru o consultatie si o trimitere la un specialist. Dupa ce ca eram eu speriata, doamna doctor pe care o stiam de multa vreme, se alarmase si ea. Am uitat sa spun: fumez de la 14 ani, iar in ultima vreme am fumat cate un pachet de tigari pe zi.

In acest timp, am citit foarte multe articole pe internet despre simptomele pe care le aveam si care se inrautateau din zi in zi, dar nu gaseam nimic concret. Am ajuns la un medic pneumolog foarte bine pregatit. Doamna doctor m-a trimis la el chiar daca atunci cand mi-a ascultat plamanii toate pareau in grafic, dar simptomele pe care le simteam erau cu adevarat o problema.

Pneumologul pe care l-am intalnit a fost unul dintre oamenii datorita caruia sunt azi in viata. Am facut o radiografie. Urmatoarea zi, mi-a spus ca nu vrea sa se pronunte in legatura cu diagnosticul si ca cea mai buna solutie este sa fac un Computer Tomograf. Asa am ajuns la OneLife, clinica unde am inteles ce este un examen CT, ce presupune si pentru care am primit rezultatele in 24 de ore de la realizarea examenului. A fost mai mult decat important sa primesc rezultatele atat de repede. Incepusem sa am insomnii, sa nu mai mananc aproape deloc si incepusem sa fumez din nou. Chiar daca raspunsul nu a fost cel pe care mi-l doream, am avut norocul sa aflu ca boala era in stadiu incipient - cancer pulmonar de gradul 1B. Medicul specialist mi-a spus ca sunt o norocoasa pentru ca foarte multe cancere pulmonare evolueaza complet fara simptome.

Citisem pe internet ca poti pune un diagnostic doar cu o radiografie, insa acum stiu ca tomograful a fost salvarea mea, urmat de o bronhoscopie. Specialistii spun ca aceste investigaţii sunt complementare si le-am simtit importanta pe pielea mea.

Iata-ma astazi, operata cu success de adevarati specialisti. Am facut chimioterapie si am sanse mari sa scap definitiv de aceasta boala. Am fost avertizata de la inceput ca operatia este singura mea sansa. Multumesc tuturor celor care au favorizat punerea unui diagnostic corect si rapid in ceea ce ma priveste.

2018 All Rights Reserved. Designed & Developed by AdvertMinds