Programare
Programare
  • 031 9984
  • Str. Zarii Nr. 12
  • Luni-Vineri: 08:00 - 00:00 | S: 8:00 - 20:00
Programare

Avantajele unui RMN la umar

RMN-ul este una dintre procedurile care a intrat in obisnuinta activitatii medicilor, descoperind numeroase afectiuni. Datorita medicinii care a evoluat cu succes in ultimii ani, investigarea imagistica la nivelul umarului se poate realiza cu usurinta, iar pacientul poate afla cu rapiditate diagnosticul.  

Investigatiile RMN sunt proceduri medicale care au la baza magnetismul, radiofrecventa si folosesc un computer pentru a crea imagini de inalta rezolutie si in diverse planuri ale tuturor organelor sau structurilor interne, fara a utiliza radiatii ionizante.

Examenul RMN in ceea ce priveste diverse leziuni ale umarului se realizeaza dupa un control amanuntit care are la baza mai multe radiografii articulare din mai multe unghiuri ale umarului supus examinarii. Investigatiile anterioare realizarii unui RMN au un rol foarte important, si anume, indicarea cu exactitate a locului/segmentului unde este necesar examenul. De la tendoane, cartilaje si ligament, toate aceste tesuturi moi pot fi vizualizate si explorate datorita examenului RMN. In acelasi timp, pe parcursul procedurii, pot fi depistate  tumori sau inflamatii la nivelul umarului.

In realizarea RMN-ului la umar si nu numai, este important ca medicul sa stie daca persoanele care urmeaza sa fie supuse examinarii poarta proteze de umar. Pe de alta parte, si femeile insarcinate trebuie sa anunte medicul in prealabil, desi sarcina nu constituie o contraindicatie.

In medie, un RMN in zona umarului dureaza intre 30-45 de minute si este mai mult decat indicat ca pacientul sa stea nemiscat in timpul investigatiei pentru a putea fi evaluate cu precizie si corectitudine datele examinarii. In timpul RMN-ului la umar, pacientul trebuie sa fie pozitionat orizontal intr-un tub care contine magneti si unde radio.  In anumite cazuri, este necesara injectarea intravenoasa a unei substante de contrast pentru a se analiza mai bine leziunile. In interiorul tubului in care sunt introdusi pacientii, se formeaza un camp magnetic foarte puternic, acestia fiind nevoiti sa renunte la toate obiectele metalice (ochelari, cercei…etc.).

Specialistii afirma ca indiferent de zona in care este realizat RMN-ul, intre toate tipurile de investigatie imagistica exista o relatie stransa de interdependenta, acestea redand cu acuratete imaginea segmentului aflat sub examinare.

RMN-ul sau Imagistica prin Rezonanta Magnetica este folosit si pentru diagnosticarea altor tipuri de afectiuni, avand numeroase beneficii:

 

  • ale vaselor sanguine;

  • abdomino-pelviene;

  • ale coloanei vertebrale;

  • cranio-cerebrale;

  • ale peretului toracic si glandei mamare;

2018 All Rights Reserved. Designed & Developed by AdvertMinds