Programare
Programare
  • 031 9984
  • Str. Zarii Nr. 12
  • Luni-Vineri: 08:00 - 00:00 | S: 8:00 - 20:00
Programare

Artroza soldului

Specialistii afirma ca artroza este o boala degenerativa a articulatiei. Aceasta afectiune este cauzata de uzura cartilajului din jurul unei articulatii, indepartarea completa a cartilajului reprezentand finalitatea acesteia. Artroza este cel mai frecvent intalnita in articulatiile soldurilor, genunchilor, mainilor si a coloanei vertebrale. 

In cazul acestui tip de problema, radiografiile sunt importante deoarece ofera imagini detaliate si concrete ale structurilor dense. In acelasi timp, RMN-ul si CT-ul reprezinta cele mai bune optiuni și cele mai recomandate de catre specialisti, pentru ca acestea au capacitatea de a reda stadiul oaselor si a tesutului moale din jurul soldului afectat. In acelasi timp, expertii spun ca examenul caracterizat de rezonanta magnetica nucleara permite o exminare mult mai precisa a cartilajului si a labrumului soldului. Investigatiile RMN sunt proceduri medicale care au la baza magnetismul, radiofrecventa si folosesc un computer pentru a crea imagini de inalta rezolutie si in diverse planuri ale tuturor organelor sau structurilor interne, fara a utiliza radiatii ionizante. Sunt utile atunci cand vine vorba de realizarea interventiilor chirurgicale. Acest tip de examinare este foarte potrivita si de multe ori poate fi mai eficienta decat Computerul Tomograf (CT).

De cele mai multe ori, examenul fizic, dar si o discutie amanuntita cu pacientul sunt cele doua elemente importante in luarea unei decizii si a punerii unui diagnostic.  De aceea, in etapa preliminara, medicul va incerca sa afle urmatoarele:

  • Incipitul durerii si primele simptome;

  • Diverse probleme medicale existente in momentul consultatiei;

  • Localizarea durerii;

  • Lista medicamentelor actuale;

Examenul medical nu este unul de durata; specialistul va analiza articulatiile si va testa capacitatea acestora de miscare, cu scopul de a vedea cat de bine se face miscarea in zona supusa examinarii. Zonele in care pacientul acuza dureri si cele care prezinta umflaturi precum si semnele de leziuni ale articulatiilor, acestea vor fi supuse examinarii. 

De cele mai multe ori, medicii se confrunta cu imposibilitatea de a pune un diagnstic inaintea realizarii unui RMN sau CT, pentru ca pacientii nu acuza durere doar in zona soldului (deseori, durerea poate sa cuprinda intreaga coapsa pana la genunchi, zona inghinala sau poate iradia in spate). De aceea, radiografia de genunchi, abdominala sau in zona lombara este o optiune care vine in ajutorul diagnosticarii corecte.

 

2018 All Rights Reserved. Designed & Developed by AdvertMinds